GRAJDURI PENTRU BOVINE

Structuri și echipamente zootehnice

GRAJDURI OVINE ȘI CAPRINE

BOVINE ȘI BIVOLIȚE

Realizarea fermei tale este un proiect ce trebuie studiat până la cele mai mici detalii

Pentru a facilita munca zilnică a fermierilor și a asigura un mediu de creștere propice pentru bovinele și bivolii tăi, DUEA îți pune la dispoziție echipamente zootehnice durabile, ușor de instalat și la cel mai bun raport calitate-preț.

Dezvoltă-ți ideea de creștere a bovinelor

Experiența dobândită de-a lungul anilor ne permite să creăm structuri zootehnice de calitate și echipamente specifice grajdurilor, având întotdeauna un ochi pe viabilitate și pe activitățile de zi cu zi pe care le desfășoară fermierul.

DUEA îți pune la dispoziție:

ECHIPAMENTE BOVINE ȘI BIVOLIȚE

Front de furajare din autocapturi pentru bovine și bivoli

Construite din materiale de calitate superioară, autocapturile însoțesc bovina la intrare și la ieșite, permițând fermierului să „blocheze” sau să „elibereze” animalul cu multă ușurință și fără traumatisme.

Modele disponibile

LIFE – autocaptură pentru bovine adulte;

MIDI – autocaptură antisufocare pentru juninci sau vaci în creștere până la 36 de luni;

BABY – autocaptură antisufocare pentru viței în creștere până la 8 luni;

BULL – autocaptură antisufocare întărită pentru tauri sau bovine mari;

SWEDISH – autocaptură dedicată bovinelor sau bivolilor cu coarne.

Front de furajare cu acces liber

Ideale în box-urile pentru vaci de carne sau juninci, fronturile de furajare cu acces liber sunt compuse din două țevi orizontale sudate între ele, rezistente și durabile, și bare reglabile în înălțime pentru a facilita accesul animalelor la banda de alimentare.

Despărțitoare grajd bovine

Folosite pentru împărțirea cușetelor în zona de odihnă și proiectate pentru a favoriza așezarea și ridicarea bovinelor fără a provoca traume sau răni și fără a împiedica libera mișcare a acestora.

Modele disponibile

SERENA – despărțitor ergonomic ideal pentru vacile de lapte;

GIADA – despărțitor ideal pentru vacile în creștere;

YOUNG & LITTLE – despărțitor ideal pentru viței până la aproximativ 8 luni.

Toate modelele DUEA sunt reglabile în înălțime și în lățime.

Porți pentru grajd bovine

Porțile DUEA sunt realizate din țevi dimensionate corespunzător, alese în funcție de tipul de grajd și de nevoile fermierului în ceea ce privește gestionarea și curățarea grajdului.

Modele disponibile

Porți cu țevi orizontale – potrivite pentru vaci adulte și juninci, porțile telescopice cu 3, 4 sau 5 țevi orizontale sunt completate cu spații pentru garantarea siguranței operatorului, coloane și accesorii pentru deschidere și închidere;

Porți cu țevi verticale – potrivite pentru viței până la aproximativ 8 luni;

Poartă „A MOLLA” – folosită în locurile de trecere pentru a crea căi temporare, poarta are un sistem de deschidere pe arcuri și este proiectată pentru a nu deranja animalul.

Garduri pentru ferme de vaci

Gardurile DUEA sunt fabricate cu țevi dimensionate corespunzător pentru scopul cu care sunt instalate, special alese și poziționate în funcție de tipul de grajd și de nevoile fermierului în gestionarea și curățarea grajdului.

Modele disponibile

Împrejmuire fixă – folosite pentru delimitarea box-urilor interioare sau a padocurilor datorită structurii robuste cu 3 sau 4 țevi orizontale, completate cu montanți ranforsați;

Împrejmuire plasă – gard ușor, utilizat pentru a asigura rezervoarele de dejecții lichide sau alte spații cu risc de cădere.

Adăpători

În funcție de spațiul disponibil și de utilizare, adăpătorile pentru vaci și bivoli au fost concepute în diferite stiluri pentru a facilita și satisface timpul de adăpare al animalului.

Modele disponibile

Ceașcă cu deget – adăpătoare folosită pentru ferme de viței, în box-uri sau spații mici;

Adăpătoare de plastic cu nivelul constant – adăpătoare folosită pentru viței sau bovine de carne;

Adăpătoare din inox cu nivel constant – adăpătoare folosită pentru vaci de lapte sau bivoli, cu un sistem de înclinare ce facilitează curățarea completă.

ECHIPAMENTE VIȚEI

Box pentru viței în primele zile de viață

Realizate din plasă, box-urile pentru ferme de viței pot fi montate direct în box-ul unde a avut loc nașterea, mutarea, dezmembrarea și reasamblarea fiind facile.

Dimensiune standard: 1,40 × 0,90 × 1 m înălțime

Box pentru înțărcarea vițeilor

Utilizate pentru a separa vițelul individual în primele 3 luni de viață și pentru a-i asigura mediul potrivit de creștere, acest tip de box poate fi plasat în afara grajdului, pereții și acoperișul fiind izolate integral.

Box-urile sunt echipate complet cu autocapturi, iesle pentru fân sau furaje, suport dublu sau găleată, modelele mai înalte fiind construite cu podea din grătar de lemn pentru a facilita curățarea și a garanta odihna.

Modele disponibile

Box STANDARD – model unic mai înalt, dimensiuni 1×2 m;

Box ECO – model unic mai înalt, dimensiuni 1×1,5 m;

Box PE PĂMÂNT – model cu 4 locuri, dimensiuni 4×1,5 m.

Box post-înțărcare

Ideal pentru vițeii de până la 6 luni, box-ul poate fi folosit în afara grajdului, este ușor de mutat și adăpostește până la 12 viței într-un spațiu cu pereții și acoperișul complet izolate.

Poate fi echipat cu autocapturi, iesle și adăpători în funcție de tipul de animal, iar pentru a spori accesibilitatea și facilita procesul de curățare poate fi deschis în partea din față.

Dimensiuni disponibile

3 m lățime × 3,2 m adâncime/1,6 m cu streașină

6 m lățime × 3,2 m adâncime/1,6 m cu streașină

Accesorii disponibile

Igloo

Igloo-ul este compus dintr-o învelitoare din fibră de sticlă cu un gard exterior de fier galvanizat și este recomandat ca alternativă la box-ul clasic pentru vițeii din primele 3 luni de viață datorită structurii ce asigură spațiu mare de desfășurare în aer liber.

Instalație pentru dejecții (Pluguri racloare pentru grajduri)

DUEA proiectează și realizează sistemul complet de gestionare a dejecțiilor lichide, solide și a gunoiului de grajd pentru ferma ta.

Plug raclor cu cablu din oțel

Un sistem eficient de curățare a spațiilor de dejecțiile lichide și solide din interiorul grajdurilor.

Plug raclor hidraulic

Sistem eficient de curățare a grajdurilor din ferma ta de dejecțiile solide și lichide, proiectat să ofere rezistență în timp.

Transportor cu lanț și rampă pentru gunoiul de grajd

Benzi și ascensoare pentru îndepărtarea gunoiului de grajd

Îți stăm la dispoziție cu servicii de consultanță pentru găsirea celei mai bune soluții de modernizare a fermei tale!

Echipamente de ventilare și aerisire grajduri

Îți stăm la dispoziție cu servicii de consultanță pentru găsirea celei mai bune soluții de modernizare a fermei tale!

Un sistem de ventilație și răcire bine proiectat minimizează stresul animalelor provocat de căldură și împiedică scăderile drastice ale producției, fapt ce duce la amortizarea costurilor pe termen lung.

DUEA oferă servicii de selectare și pregătire a ventilatoarelor pentru grajduri și a sistemului de răcire prin picurare, toate gestionate prin unități de control automate care se reglează în funcție de temperatura și umiditatea aerului din grajd.

Plase anti-vânt

Controlul microclimatului grajdului este esențial pentru promovarea bunăstării animalelor, motiv pentru care este important să se aplice sisteme mobile care să permită adaptarea climatului din interior în funcție de diferitele schimbări atmosferice.

Plasele anti-vânt și umbritoare Due A protejează de vânt și limitează căldura de la razele soarelui, evitând expunerea directă la soare a animalelor. Pot fi complet închise sau deschise în funcție de nevoi. Este cea mai bună soluție pentru a proteja animalele de soare, vânt și ploaie.

Toate plasele de protecție împotriva vântului Due A sunt proiectate și realizate pe măsură, în funcție de nevoile individuale și sunt instalate și finisate de personal specializat.

Construiește-ți ferma alături de DUEA !

Grajduri ovine și caprine

Sisteme zootehnice pentru grajduri capre și oi

Pentru bunăstarea animalelor tale și pentru a-ți ușura munca, sistemele zootehnice de la DUEA sunt studiate până la cele mai mici detalii.

Pornind de la conceptul tău de fermă ovine și caprine, noi te putem ajuta să dezvolți un proiect de grajd prefabricat, utilat cu toate echipamentele interioare și accesoriile necesare fermei. Experiența dobândită de-a lungul anilor ne permite să creăm structuri zootehnice de calitate, care au în vedere viabilitatea și facilitarea activităților desfășurate de fermier în fiecare zi.

DUEA îți pune la dispoziție:

Construiește-ți ferma alături de DUEA !

Echipamente ovine și caprine

Un mediu sigur de creștere pentru animalele tale

 

Proiectate să susțină un proces de creștere sănătos al ovinelor și caprinelor, sistemele zootehnice de la DUEA îți oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru a-ți gestiona cu ușurință ferma.

Suntem specializați în furnizarea unei game largi de produse pentru pășunat, iesle externe pentru furaje, suporturi de fân și împrejmuiri de pășune.

Autocapturi pentru ferme oi și capre

Fronturi de furajare cu acces liber

Bandă de furajare motorizată

Porți pentru împrejmuiri și accesorii

Accesorii pentru pășuni și adăpători

Diferite modele ce pot fi utilizate atât în interiorul grajdului, cât și în zona padocului din exterior.

În funcție de tipul de animal și de spațiile disponibile, adăpătorile DUEA sunt concepute cu scopul de a facilita și micșora timpul de adăpare al oilor și caprelor din ferma ta.

Începe noul tău proiect cu DUEA!