ARC TUNEL

Ancorare

Tunel agricol tip arc – această structură autoportantă poate fi ancorată direct pe pământ cu ajutorul picheților, fapt ce face posibilă evitarea lucrărilor de beton, scurtarea timpului de construcție și evitarea documentelor birocratice. Cu toate acestea, ancorarea pe beton sau fundații este posibilă prin intermediul plăcilor cu fixare mecanică.

Utilizare

Folosit inițial în ferme de vaci, oi, capre și alte animale pentru depozitarea fânului, furajelor și a cerealelor, deoarece permite exploatarea completă a întregii sale suprafețe, construcția versatilă a ARC TUNELULUI s-a dovedit un plus în descoperirea unor noi moduri de utilizare: adăpost pentru utilaje agricole, magazie de unelte sau chiar depozit.

Structură

În construcția tunelului agricol tip arc, DUEA folosește un tip de picheți unici, dubli sau tripli, concepuți pentru a garanta o rezistență ridicată prin fixarea la sol, fundamentală pentru stabilirea structurii în sine.

Tunelul tip arc este realizat din țevi rectangulare galvanizate „Sendzimir”, arcade legate între ele cu îmbinări, curenți „C” și contravântuiri „X” care consolidează rezistența acestuia în punctele cele mai solicitante. Toate punctele de îmbinare sunt protejate de o teacă termocontractabilă care împiedică contactul și frecarea dintre prelată și partea metalică.

Prelata acoperită cu PVC, realizată din țesătură de poliester de înaltă rezistență, este special proiectată și realizată pentru a garanta cea mai bună performanță în utilizare și un grad ridicat de protecție împotriva factorilor externi de mediu.

Modele și dimensiuni disponibile

Tunel model SUPER

Tunel standard tip arc, ideal pentru zonele de câmpie.

Realizată din țeavă rectangulară cu dimensiunea de 70 mm×70 mm sau 80 mm×80 mm și module de 1,5 m, această structură este certificabilă și face parte din categoria de structuri temporare.

Lățimi disponibile: 7,90 m; 8,20 m; 9,20 m; 10,20 m; 10,30 m; 12 m; 12,20 m.

Tunel model MAXI

Tunel arcuit cu structură ranforsată, potrivit pentru zonele muntoase și cu mult vânt.

Realizată din țevi rectangulare cu dimensiunea de 100 mm×100 mm și module de 2 m, 1,5 m sau 1 m, această structură poate fi calculată conform standardului DM 17/01/2018.

Lățimi disponibile: 7,90 m; 8,20 m; 9,20 m; 10,20 m; 10,30 m; 12 m; 12,20 m.

SMART TUNEL

Ancorare

Tunel agricol și zootehnic cu picior drept, această structură autoportantă poate fi ancorată direct la sol prin intermediul picheților, lucru ce permite evitarea lucrărilor de beton, scurtarea timpului de construcție și evitarea procedurilor birocratice.

Utilizare

Inițial născut ca adăpost pentru oi, structura de cort agricol SMART TUNEL și-a dovedit versatilitatea și a căpătat o utilitate din ce în ce mai extinsă. Datorită formei, acesta poate fi folosit cu succes în ferme agricole și zootehnice ca adăpost pentru utilaje agricole, magazie pentru scule sau depozit. În plus, odată cu extinderea FARM TUNEL, acesta găzduiește în interiorul său și grajduri animale: vaci, oi și capre.

Structură

DUEA utilizează un tip de pichet cu fixare simplă, dublă sau triplă, conceput pentru a asigura o rezistență ridicată la sol. TUNELUL SMART este realizat din țevi rectangulare zincate la cald, arcuri conectate între ele cu îmbinări, grinzi „C” și contravântuiri în „X” care consolidează sarcinile în punctele cele mai solide. Toate îmbinările sunt protejate de o teacă termocontractabilă care evită contactul și frecarea între părțile de prelată și tâmplăria din fier.

Pentru asigurarea unui grad sporit de protecție la factorii externi, învelitoarea din prelată de înaltă calitate a fost tratată împotriva razelor UV. În plus, pentru a garanta cea mai bună performanță în utilizare, țesătura din poliester de înaltă rezistență a fost special realizată și studiată de către experți în domeniu.

Dimensiuni disponibile

Tunel cu picior drept, realizat din țeavă rectangulară cu dimensiunea de 70 mm×70 mm, 80 mm×80 mm sau 100 mm×100 mm și module de 0,75 m, 1 m, 1,5 m, 2 m sau 2,5 m. Această structură este certificabilă și face parte din categoria de structuri temporare.

Lățimi disponibile: 6,10 m; 8,80 m; 10 m; 12 m; 14 m. Toate modelele sunt prevăzute cu grindă.

Accesorii disponibile

SMART FORCE TUNEL

Ancorare

Cort agricol și zootehnic sub formă de tunel, cu o structură zăbrelită și autoportantă, care poate fi ancorată direct la sol prin intermediul unor picheți și plăci. SMART FORCE TUNEL permite evitarea lucrărilor de beton, fapt ce duce la scurtarea timpilor de construcție și evitarea procedurilor birocratice îndelungate care pot întrerupe activitatea la fermă.

Utilizare

Datorită dimensiunilor standardizate, SMART FORCE TUNEL este utilizat atât în grajduri cu stabulație tip cușetă, cât și pe așternutul permanent. Cu alte cuvinte, este ideal pentru utilizarea drept grajduri pentru oi, grajduri pentru capre și chiar grajduri pentru vaci, indiferent de locul în care este amplasată ferma.

Structură

Prin utilizarea unui pichet cu fixare cvadruplă, DUEA asigură rezistența ridicată la sol și stabilitatea în timp a structurii.

Tunelul este realizat din țevi pătrate zincate la cald, arcuri conectate între ele cu îmbinări, grinzi „C” și contravântuiri în „X” care participă la consolidarea sarcinilor în punctele cele mai solicitante. Toate îmbinările sunt protejate de o teacă termocontractabilă care evită contactul și frecarea între părțile de prelată și tâmplăria de fier. 

În ceea ce privește prelata, învelitoarea acesteia este acoperită cu PVC, cu țesătură și poliester de înaltă rezistență, special realizată și studiată de către experți în domeniu pentru a garanta cele mai bune rezultate în utilizare.

Dimensiuni disponibile

Lățime de 20,5 m și structură zăbrelită din țeavă 60x60.

Accesorii disponibile

COVER UP

Ancorare

Tunel agricol tip arc, cu structură autoportantă care poate fi ancorată direct pe pământ cu ajutorul picheților, pe beton sau pe fundații prin intermediul plăcilor cu fixare mecanică.

Utilizare

Tunelul COVER UP este destinat în special utilizării în agricultură.

Structură

Acest cort agricol face parte din categoria structurilor economice, fiind una dintre cele mai ușoare structuri produse de către DUEA.

Prelata de acoperire este o geomembrană din polietilenă ranforsată cu greutatea de 240 g/mp și grosimea de 0,4 mm, tratată pentru asigurarea rezistenței împotriva razelor UV și a temperaturilor de -30° până la +70°.

Modele și dimensiuni disponibile

Arc tunel COVER UP

Lățimi disponibile: 8,2 m; 9,2 m; 10,2 m; 12 m; 12,2 m.

Lungimi fixe disponibile: 6 m; 12 m; 18 m; 24 m; 30 m.

Smart tunel COVER UP

Lățimi disponibile: 6,10 m; 8,80 m; 10 m; 12 m.

Lungimi fixe disponibile: 6 m; 12 m; 18 m; 24 m; 30 m.

VERTICAL TUNEL

Ancorare

Tunel agricol cu structură zăbrelită și autoportantă, care poate fi ancorată direct la sol prin intermediul picheților și al plăcilor. Avantajele principale ale acestui cort agricol sunt evitarea lucrărilor de construcții din beton, scurtarea timpilor de construcție și evitarea procedurilor birocratice impuse într-o fermă agricolă.

Utilizare

Datorită conformației și structurii care îi permite să atingă dimensiuni considerabile, tunelul vertical este ideal pentru utilizarea în ferme agricole. Multitudinea de modele în care este disponibil se adaptează atât la stocarea unor cantități mari de fân, furaje sau cereale, cât și la utilizarea pe post de magazie pentru scule, depozit sau garaj pentru utilaje agricole.

Structură

Pentru construcția acestui tunel vertical, DUEA folosește un tip de pichet cu fixare cvadruplă, conceput special pentru a asigura rezistență și stabilitate ridicată la sol.

VERTICAL TUNELUL este realizat din țevi pătrate, zincate la cald, arcuri conectate între ele cu îmbinări, grinzi (curenți) în „C” și armături (contravântuiri) în „X” care consolidează debitul în punctele cele mai solicitate. Toate îmbinările sunt protejate de o teacă termocontractabilă care evită contactul și frecarea între părțile de prelată și tâmplăria metalică.

În plus, învelitoarea din prelată, acoperită cu PVC și cu țesătură de poliester de înaltă rezistență, este special realizată și studiată de către experți din acest domeniu de activitate pentru a garanta cele mai bune performanțe în utilizare.

Modele și dimensiuni disponibile

Tunel Vertical

Lățimi disponibile: 10,40 m; 12,40 m; 14,40 m (fără grindă); 16,60 m; 18,60 m; 20,60 m (cu grindă)

Înălțimea coloanei verticale: 4 m; 4,5 m; 5 m; 5,5 m; 6 m; 6,5 m.

Tunel Vertical Geaman

Lățimi disponibile: 24,40 m; 28,40 m.

Înălțimea coloanei verticale: 4 m; 4,5 m; 5 m; 5,5 m; 6 m; 6,5 m.

Accesorii disponibile

SLOPE TUNEL

Ancorare

Tunel agricol-industrial cu structură zăbrelită și autopotantă, care poate fi ancorată direct la sol prin intermediul unor picheți și plăci, permițând evitarea lucrărilor de construcții din beton, scurtarea timpului de construcție și evitarea procedurilor birocratice îndelungate.

Utilizare

Datorită gamei variate de modele în care este disponibil, SLOPE TUNELUL poate fi utilizat atât în agricultură, pentru stocarea fânului, furajelor și a cerealelor, cât și în domeniul industrial, drept adăpost pentru mașini agricole, magazie pentru scule sau depozit.

Structură

Pentru a asigura rezistența ridicată la sol și stabilitatea structurii cortului agricol, DUEA folosește un tip de pichet cu fixare cvadruplă. Tunelul este realizat din țevi pătrate zincate la cald, arcuri conectate între ele cu îmbinări, grinzi (curenți) în „C” și armături (contravântuiri) în „X” care consolidează debitul în punctele cele mai solicitante.

Toate aceste îmbinări sunt protejate de o teacă termocontractabilă care evită contactul și frecarea între părțile de prelată și tâmplăria mecanică. În plus, pentru a garanta cele mai bune performanțe în utilizare, învelitoarea din prelată acoperită cu PVC și țesătură din poliester de înaltă rezistență a fost realizată și studiată de către experții în domeniu.

Modele și dimensiuni disponibile

Slope Tunel

  • Lățime de 10,4 m; 12,4 m; 14,4 m – zăbrele din țeavă 60x60
  • Lățime de 16,6 m; 18,6 m; 20,6 m – zăbrele din țeavă 70x70
  • Lățime de 22,8 m; 24,8 m; 26,8 m – zăbrele din țeavă 80x80

Lățimi disponibile: 10,40 m; 12,40 m; 14,40 m; 16,60 m (fără grindă); 18,60 m; 20,60 m (cu grindă).

Înălțimea coloanei verticale: 4 m; 4,5 m; 5 m; 5,5 m; 6 m; 6,5 m.

 

Double Slope Tunel

Lățimi disponibile: 24,40 m; 28,40 m.

Înălțimea coloanei verticale: 4 m; 4,5 m; 5 m; 5,5 m; 6 m; 6,5 m.

Accesorii disponibile

HANGAR

Pentru fermierii care caută o alternativă la acoperirea cu prelată în fermele lor agricole sau zootehnice, DUEA a creat două variante de înveliș din tablă compatibil cu modelele ARC MAXI, SMART, VERTICAL și SLOPE:

  1. Tablă ondulată simplă
  2. Tablă ondulată cu izolație în grosime de 10 mm (TEC28)

Pentru a realiza un hangar din structura tunelurilor agricole DUEA, tabla poate fi instalată atât orizontal, în direcția standard, cât și vertical, la cererea clientului.